Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Gyümölcstorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskóta: 18 db tojás 18 kanál liszt 18 kanál porcukor 2 cs sütőpor 1 citrom reszelt héja 3 cs vaníliás cukor Krém: 8 dl tej 2 cs vaníliás pudingpor 7 kanál cukor 20 dkg vaj 4 evőkanál mogyorókrém 1 teáskanál csokismeggy aroma 50 dkg magozott (mirelit) meggy Díszítés: 4 dl habtejszín gyümölcsök ízlés szerint […]

Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 adag
Beküldte: 2016.06.14.

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 18 db tojás
  • 18 kanál liszt
  • 18 kanál porcukor
  • 2 cs sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 cs vaníliás cukor

Krém:

  • 8 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 7 kanál cukor
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál mogyorókrém
  • 1 teáskanál csokismeggy aroma
  • 50 dkg magozott (mirelit) meggy

Díszítés:

  • 4 dl habtejszín
  • gyümölcsök ízlés szerint


Elkészítése:

Két piskótát sütünk, egy 10 és egy 8 tojásosat. A 10 tojásosat egy 26 cm-es kapcsos tortaformában sütjük, a 8 tojásosat pedig egy 26 cm-es kuglófformában.

10 tojást szétválasztunk, majd a fehérjéket 8 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat 2 ek cukorral alaposan kihabosítjuk. Óvatosan összekeverjük a habot és a sárgákat. A lisztbe belekeverünk 1 cs sütőport, majd óvatosan a habhoz adjuk, úgy, hogy ne törjük össze! A formát sütőpapírral béleljük, majd belesimítjuk a masszát.

A sütőt 180 fokra, hőlégkeveréssel előmelegítjük. Betoljuk a tésztát, majd 5 perc után 165 fokon sütjük további 25-30 percig (tűpróbát végezzünk!). Ha elkészült, akkor kivesszük a formából és kihűtjük.

A maradék alapanyagokból elkészítjük a 8 tojásos piskótát a citromhéjjal, majd ezt is kisüjük és kihűtjük.

Ha kihűltek, akkor a kerek tortalapot 3 részre, a lyukasat pedig 2 lapba vágjuk.

A krémhez a pudingokat elkeverjük a tejben és megfőzzük. A vajat kikeverjük 2 ek porcukorral és a kihűlt pudinghoz hozzáadjuk, jól kihabosítjuk. A pudingos krémet elfelezzük és az egyik részéhez adjuk a maradék cukrot, a másik felébe pedig belekeverjük a mogyorókrémet és az aromát.

A meggyet lecsepegtetjük, kevés porcukorral megszórjuk, majd kinyomkodjuk a levét óvatosan.

A lapokat a krémekkel felváltva megtöltjük és közé szórjuk az előzőleg elkészített meggyet. Visszatesszük a kész tortát a formába és hűtőbe tesszük másnapig.

Másnap a tejszínt elverjük, körbekenjük a tortát vele, majd ízlés szerint díszítjük a maradék habbal és gyümölcsökkel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is