Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Tokányok, pörköltek

Sztroganoff sertéscsíkok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb 30 dkg gomba 2 fej vöröshagyma 20 dkg csemegeuborka 15 dkg füstölt szalonna 2-3 evőkanál mustár 2-3 evőkanál ketchup 3 dl főzőtejszín só őrölt fekete bors Elkészítése: A húst, szalonnát és az uborkát csíkokra, a vöröshagymát apróra, a gombát cikkekre vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2016.06.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 30 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg csemegeuborka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2-3 evőkanál mustár
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 3 dl főzőtejszín
  • őrölt fekete bors


Elkészítése:

A húst, szalonnát és az uborkát csíkokra, a vöröshagymát apróra, a gombát cikkekre vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve pároljuk.

Ha a hús félig megpuhult, rátesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Belerakjuk a mustárt és a ketchupot, pár percig pirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott csemege uborkát, 4-5 percet együtt pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk.

Párolt rizzsel vagy tészta körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is