Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Sütemény receptek

Mákos guba szelet madártej krémmel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 0,5 kg vajas kifli 1 liter tej 3 db tojássárgája 10 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg cukor 15 dkg darált mák 1 nagyobb citrom reszelt héja 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg 10 dkg mazsola ( opcionális ) Krém : 5 db tojássárgája 2 csomag vaníliás pudingpor 2 csomag vaníliás cukor 10 dkg […]

Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Aster
Beküldte: 2016.06.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg vajas kifli
  • 1 liter tej
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg darált mák
  • 1 nagyobb citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 10 dkg mazsola ( opcionális )

Krém :

  • 5 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 7 dl tej
  • 15 dkg vaj

Tetejére :

  • 5 dl habtejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 csomag habfixáló
  • kevés szemes mák díszíteni


Elkészítése:

Először elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk, a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük.

A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáreszeljük a citromhéjat, és belekeverjük az őrölt szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz keverjük.

Ráöntjük a kiflikarikákra és várunk kicsit míg a kifli felveszi a folyadékot. Egy 25×35 cm-es tepsit vajjal kikenünk, ebbe belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Teljesen hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, vaníliával és a pudingporral, majd a forró tejhez adjuk, úgy hogy először egy kis merőkanállal belekeverünk a hőkiegyenlítés miatt és utána öntjük az egészet a tejhez, majd sűrűre főzzük.

Megvárjuk míg kihűl, majd 15 dkg vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük mielőtt a habot rákenjük a tetejére.

A tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral és a habfixálóval, majd a torta tetejére simítjuk. Díszítésnek megszórjuk szemes mákkal.

Kockákra vágva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Aster
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is