Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Meggyes, cseresznyés sütik

Meggyes morzsasüti

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg tönkölybúza liszt világos 5 dkg dió-darálva 5 dkg kókuszvirág cukor-vagy porcukor 10 dkg vaj 1 tk sütőpor 1 db tojás A töltelékhez: 20 dkg magozott meggy 5 dkg porcukor 1 ek étkezési keményítő Elkészítése A dióval, sütőporral, cukorral elkevert lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást. Összedolgozzuk, hűtőszekrényben pihentetjük az egyik felét, […]

Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
erzsikonyha
Beküldte: 2016.06.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg tönkölybúza liszt világos
  • 5 dkg dió-darálva
  • 5 dkg kókuszvirág cukor-vagy porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk sütőpor
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 20 dkg magozott meggy
  • 5 dkg porcukor
  • 1 ek étkezési keményítő


Elkészítése

A dióval, sütőporral, cukorral elkevert lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást.

Összedolgozzuk, hűtőszekrényben pihentetjük az egyik felét, a másikat fagyasztóban, míg elkészül és kihűl a töltelék.

Meggyet összemelegítjük a cukorral, besűrítjük keményítővel, kicsit összeturmixoljuk.

Az áthűlt tésztát belenyomkodjuk egy 18-es kerek sütőformába, ráöntjük a meggyes tölteléket, az átfagyott tésztát ráreszeljük.

180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsül.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
erzsikonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is