Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 csomag tésztalap Raguhoz: 50 dkg darálthús 1 kisfej vöröshagyma 2-3 sárgarépa 1-2 fehérrépa 1/2 zeller 1 konzerv darabolt paradicsom, (én frissből készítettem) 1 kis paradicsom püré, ( vagy dobozos paradicsomlé) kevés kechup, olaj, só, bors, oreganó, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma Besamellhez: 5 dkg vaj 5 dkg liszt 7,5 dl tej só, […]

Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 adag
Beküldte: 2016.06.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csomag tésztalap

Raguhoz:

  • 50 dkg darálthús
  • 1 kisfej vöröshagyma
  • 2-3 sárgarépa
  • 1-2 fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 1 konzerv darabolt paradicsom, (én frissből készítettem)
  • 1 kis paradicsom püré, ( vagy dobozos paradicsomlé)
  • kevés kechup, olaj, só, bors, oreganó, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma

Besamellhez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 7,5 dl tej
  • só, szerecsendió

Továbbá:

  • sok reszeltsajt. (nem mértem, de kb 20-25 dkg)


Elkészítése:

A raguhoz a zöldségeket karikára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darabos paradicsomot és pici vízzel puhára pároljuk.

Ha megpuhult a zöldség, leturmixoljuk. ( kicsit maradjon darabos )

Elkészítjük a besamelt.

5 dkg vajhoz hozzáöntjük a lisztet és simára keverjük. Felöntjük kb 2 dl tejjel, így simára keverjük. Majd ez után öntjük hozzá a többi tejet. Lassú tűzön Sűrűn keverve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, szerecsendióval.

A vöröshagymát nagyon apró kockára vágjuk, üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a darálthúst és készre pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult, ráöntjük a turmixolt zöldségeket és a fűszerekkel beízesítjük. Összeforraljuk.

A tepsit kivajazzuk, megkenjük az alját besamellel és rárakunk egy sor nyers tésztát-ragu-sajt. Ezt ismételjük 3-4x.

A legfelső tészta legyen. Ezt beborítjuk besamellel, vajdarabkákat teszünk rá és jól megszórjuk sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 45-50 perc alatt szép pirosra megsül.

Nem árt ha az elején lefedjük.

Igaz a recept konzev paradicsomot ír, de én friss paradicsomból készítettem,.Süritett paradicsom helyett pedig dobozos paradicsomlét öntöttem hozzá. Vizet csak a zöldségpároláshoz használtam.

[box style=”info”]Házi gyúrt tésztából is készíthető!![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is