Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Hozzávalók a fehér tésztához: 4 tojás 10 dkg cukor 10 dkg liszt 2 ek étolaj Hozzávalók a barna tésztához: 4 tojás 10 dkg cukor 10 dkg liszt 1 ek kakaó 2 ek étolaj Párizsi krém: 15 dkg cukor 7 dkg kakaó 2 dl tejszín 20 dkg margarin Vaníliakrém: 1 cs. vaníliaízű pudingpor 3 dl […]

Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Éva Ferenczné Fekete
Beküldte: 2016.06.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

Hozzávalók a fehér tésztához:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 ek étolaj

Hozzávalók a barna tésztához:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 ek kakaó
  • 2 ek étolaj

Párizsi krém:

  • 15 dkg cukor
  • 7 dkg kakaó
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg margarin

Vaníliakrém:

  • 1 cs. vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin

Tojáshab:

  • 3 tojás fehérje
  • 10 dkg cukor


Elkészítése:

A tésztához valókat összekeverjük, és gáz tepsiben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A párizsi krémhez a tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besűrítjük. Ezt követően hozzákeverjük a margarin egyharmadát és lassú keverés mellett kihűtjük.

A maradék kétharmad rész margarint kihabosítjuk, ezután a kakaós tejszínt hozzákeverjük és tovább habosítjuk.

A vanília krémhez a pudingport a tojások sárgájával és a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. A margarint habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk.

A tojás fehérjét a cukorral gőz fölött jó kemény habosra főzzük.

A fehér tésztára rákenjük a párizsi krémet, annak tetejére a vaníliakrémet, majd rátesszük a barna tésztát. Ezután rákenjük a felvert tojáshabot. A tetejére csokoládét reszelünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Éva Ferenczné Fekete
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is