Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 cs. fagyasztott leveles tészta
- 1 db tubusos ketchup (160 g-os)
- 1 db tubusos pizzakrém (160 g-os)
- oregano (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- szezámmag
- kb. 20-25 dkg reszelt sajt (trapista)
Kenéshez:
- 1 db tojás
Szóráshoz:
- szezámmag
Elkészítése:
A kiolvadt leveles tésztát egy lisztezett, sík felületen kicsit téglalap alakúra kinyújtjuk. A pizzakrémet a ketchuppal jól összekeverjük, majd ízlés szerint teszünk bele oreganot és őrölt borst.
A kinyújtott tésztát jól megkenjük a ketchupos-pizzaszósszal, majd megszórjuk egy kis szezámmaggal és reszelt sajttal.
Tésztát egyforma hosszúkás csíkokra felvágjuk (az én csíkjaim: 4×18 cm-esek voltak). A csíkokat kétszer-háromszor megcsavarjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a megcsavart tészta csíkokat és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámaggal.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük.


