Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéskaraj
- 25 dkg velőrózsa
- 1 kisfej vöröshagyma
- só ízlés szerint
- őrölt fehérbors
A panírhoz:
- 1-2 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés étolajon lepirítjuk.
Velőrózsát a hártyájától megtisztítjuk, felkockázzuk, és a hagymához öntjük. Tovább pirítjuk, sóval, borssal meghintjük. Hűtjük.
A karajból nyitott szeleteket vágunk (vágunk egy szeletet, de nem vágjuk végig, csak a következő szeletnél vágjuk el a húst így lesz nyitott) sózzuk, és megtöltjük a lepirított velővel.
Lehet göngyölni, vagy laposan ráhajtani és összetűzni hústűvel.
Panírozzuk, és bő forró olajban kisütjük.
Tálalása: A szeletet félbevágjuk, kicsit széthúzzuk, köretként rizst adunk mellé.


