Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piskóták

Sütemény receptek

Ananászos mákos alagút

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 tojás 15 dkg liszt 15 dkg cukor 1/2 csomag sütőpor 1/2 dl olaj 3 kanál víz 10 dkg mák A töltelék: 3 tojássárgája 1 evőkanál cukor vaníliaaroma 3 evőkanál kukoricakeményítő 3 dl tej 20 dkg vaj 20 dkg porcukor friss vagy konzerv ananász (utóbbit le kell csepegtetni) 1 dl habtejszín Elkészítése: A tészta […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 adag
Noure
Beküldte: 2016.06.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 dl olaj
  • 3 kanál víz
  • 10 dkg mák

A töltelék:

  • 3 tojássárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • vaníliaaroma
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • friss vagy konzerv ananász (utóbbit le kell csepegtetni)
  • 1 dl habtejszín


Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból püspökkenyér formában piskótát sütünk, hagyjuk kihűlni, majd éles késsel levágjuk az alját és kivágjuk a belsejét.

A belsejéből kiesett tészta felét félretesszük. A másik felére nem lesz szükség.

A krémhez a tojások sárgáját alaposan elkeverjük a cukorral, a kukoricakemenyítővel, a vaníliával és a tejjel. Feltesszűk főni és állandóan kevergetve besűrítjük, majd ha kész kihűtjük.

A porcukrot kikeverjük a vajjal, és a kihűlt krémmel simára keverjük, hozzáadjuk a félretett tésztát összemorzsolva.

Az ananaszból 3-4 karikát kisebb kockákra vágunk, a krémbe keverjük, majd az egészet a felvert tejszínnel lazítjuk.

Beletöltjük a piskótába és a levágott aljjal befedjük.

Tálaláskor porcukrozzuk.

[box style=”info”]Én sütöttem egy mézeslapot és azzal zártam le az alját, így még különlegesebb lett a kétféle tésztával. Ekkor 6-8 órat pihentessük a hütőben, hogy a mézeslap megszívhassa magát a krémmel.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Noure
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is