Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Újházy tyúkleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1.5 kg tyúk 4 közepes sárgarépa 4 közepes fehérrépa 1 közepes zeller 1 közepes karalábé 1 közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 100 g kelkáposzta 1 közepes zöldpaprika 1 közepes paradicsom bors ízlés szerint 2 csipet sáfrányos szeklice só ízlés szerint 10 dkg csiperkegomba 10 dkg fehér spárga 10 dkg karfiol 20 dkg zöldborsó 1 […]

Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Manci Szabo
Beküldte: 2016.06.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1.5 kg tyúk
  • 4 közepes sárgarépa
  • 4 közepes fehérrépa
  • 1 közepes zeller
  • 1 közepes karalábé
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g kelkáposzta
  • 1 közepes zöldpaprika
  • 1 közepes paradicsom
  • bors ízlés szerint
  • 2 csipet sáfrányos szeklice
  • só ízlés szerint
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg fehér spárga
  • 10 dkg karfiol
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 g cérnametélt
  • 5 l víz


Elkészítése:

A tyúkot megmossuk, és annyi hideg vízzel tesszük fel, amennyi jócskán ellepi, fedő nélkül felforraljuk.

Közben megtisztítjuk a leveshez való zöldségeket (a zöldségeket nagyobb hasábokra vágjuk).

A leveszöldségeket hozzáadjuk, és takarék lángon, fedő nélkül addig főzzük, amíg a tyúk puha nem lesz.

Egy kisebb edénybe tesszük a felszeletelt gombát, spárgát, és a zöldborsóval együtt 1-2 merőkanál húslevet szűrünk rá, és fedő alatt megpároljuk.

A megfőtt tyúkot kiemeljük a levesből, a nagyobb csontokat és a bőrét eltávolítjuk, forró levest merünk rá, és melegen tartjuk.

A levesben főtt zöldségeket deszkára emeljük, vékony hasábokra vágjuk, a külön lábasban párolt zöldségekhez adjuk. (A kelkáposztát, hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot kidobjuk. A leves tetejéről leszedjük a zsírt.)

Külön edényben, egy kevés húslevesben kifőzzük a cérnametéltet.

Egy mély levesestálat forró vízzel kiöblítünk, azaz előmelegítjük, beletesszük a húsdarabokat, a tésztát, a zöldségeket, és rámerjük a forró húslevest. A petrezselymet finomra vágjuk, a leves tetejére hintjük, és azonnal tálaljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Manci Szabo
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is