Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Szedres sütik

Szedres-kefires pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók egy 30*20 cm-es tepsihez: Tésztához: 2 tojás 1 kis pohár kefir 0,5 kefires pohár étolaj 1 kefires pohár cukor 1 kefires pohár rétesliszt 1 kefires pohár finomliszt 1 csomag sütőpor 1 cs vaníliás cukor Krémhez: 40 dkg szeder /lehet fagyasztott is/ 0,5 l habtejszín 10-15 dkg porcukor 1 tk citromlé 2 ek étkezési zselatin […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Erika Meszaros
Beküldte: 2016.06.29.

Elkészítése

Hozzávalók egy 30*20 cm-es tepsihez:

Tésztához:

  • 2 tojás
  • 1 kis pohár kefir
  • 0,5 kefires pohár étolaj
  • 1 kefires pohár cukor
  • 1 kefires pohár rétesliszt
  • 1 kefires pohár finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

Krémhez:

  • 40 dkg szeder /lehet fagyasztott is/
  • 0,5 l habtejszín
  • 10-15 dkg porcukor
  • 1 tk citromlé
  • 2 ek étkezési zselatin
  • 2 cs vaníliás cukor


Elkészítése:

A tojásokat a kétfajta cukorral, a kefirrel, az étolajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sütőport.

A kész masszát zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd 160 fokon tűpróbáig sütjük, ez kb 15-20 perc, majd teljesen kihűtjük.

Ha friss szedret használunk, megmossuk, lecsepegtetjük /ha fagyasztott, akkor először kiolvasztjuk/, botmixerrel a kétfajta cukorral összetörjük.

A zselatint kevés vízben simára keverjük, majd mikróban felolvasztjuk, kicsit kihűtjük és hozzáadjuk a szederkrémhez. A habtejszínt keményre felverjük és óvatosan a krémhez adagoljuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk.

A tetejét díszíthetjük ízlés szerint tejszínnel és szederrel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Erika Meszaros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is