Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 2 kk paprika
- 25 dkg sütni való kolbász (disznótoros)
- só, bors, delikát
- kis darab zeller és karalábé
- 2 répa
- 1 zöldség
- 2 közepes krumpli
- 3 ek csicseriborsó liszt + 1 tojás a nokedlihez
Elkészítése:
A felaprózott hagymát olajon megdinszteljük, majd megszórjuk őrölt piros paprikával.
Öntsünk alá pici vizet, hogy le ne égjen a paprika. Majd beletesszük a feldarabolt kolbászt, és 1-2 percig átforgatjuk.
Felöntjük vízzel. Kb. 10 perc főzés után beletesszük a felkockázott zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, kis delikáttal is ízesítjük.
Ha kezdenek puhulni a zöldségek, akkor beletesszük a felkockázott krumplit.
Ha már szinte minden teljesen kész, akkor beleszaggatjuk a nokedlit és készre forraljuk.

