Elkészítése
Hozzávalók 20×30 cm-es tepsihez:
- 21 dkg liszt
- ½ csomag sütőpor
- 17 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 1 kanál porcukor
- csipet só
- 2 ek tejföl
A tészta kenéséhez:
- 3 ek meggyíz
A tetejére:
- 6 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg vegyes gyümölcs
Elkészítése:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, kinyújtjuk tepsi nagyságúra , és világosra sütjük. (180 fok)
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd utolján hozzá keverjük a gyümölcsöt.
A megsült tésztát lekenjük lekvárral, ráöntjük a gyümölcsös cukros habot és 150 fokra visszavesszük a hőt, majd a habot rászárítjuk.
A kihűlt süteményt vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Nagyon finom, készítsétek el!


