Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 cukkini (kb 50 dkg)
- 1 szál sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1-2 marék aprított kapor
- 2 babérlevél
- 1 tk majoránna
- 2 dl tejföl
- 2 ek keményítő
- cukor
- só
Elkészítése:
A répát és krumplit megtisztítjuk, felaprítjuk és kevés vízben sóval, cukorral, babérlevéllel, majoránnával és a beleszeletelt fokhagymával megfőzzük.
Az utolsó 5 percben hozzáadjuka felaprított cukkinit.
A tejfölt, keményítőt, pirospaprikát és a felaprított kaprot kevés főzőlével simára keverjük, beleöntjük a főzelékbe és felforraljuk.
Ha kell, akkor utánízesítjük a kész főzeléket.

