Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Joghurtos pite jostával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg josta 4 ek barna cukor 1 tk fahéj 1 tk őrölt gyömbér A tésztához: 30 dkg finomliszt 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 1 csomag sütőpor 3 dl joghurt 15 dkg kristálycukor 3 db tojás 15 dkg olvasztott vaj 1 db citrom reszelt héja 1 csipet só Elkészítése: A jostát megmosom, a leszáradt […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 adag
LigetiK
Beküldte: 2016.07.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg josta
  • 4 ek barna cukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk őrölt gyömbér

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dl joghurt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só


Elkészítése:

A jostát megmosom, a leszáradt virágrészt körömmel lecsipkedem, egy szűrőben félreteszem, hogy jól lecsöpögjön.

Egy kis tálban összekeverem a barna cukrot, gyömbért és fahéjat.

A tésztához összekeverem a liszteket és a sütőport.

A tészta többi hozzávalóit egy nagyobb tálban jól kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és simára keverem.

A masszát egy vajjal kikent és lisztezett, 36×23 cm méretű tepsibe öntöm.

A tetejére szórom a jostát, egyenletesen elosztom, meghintem gyömbéres, fahéjas cukorral.

180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.

Ha megsült, miután kihűlt, megszórom porcukorral és kockára vágva tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is