Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Üvegtálas réteges mexikói

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rizst bő vízben, egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon megpárolom a zöldségkeveréket. Egy harmadik lángon két kanál olajon, párolt hagymán elkészítem a darált húst. A húst fűszerezem fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, egy csipet sóval és egy kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve párolom, úgy, hogy egy kis szaft […]

Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Beküldte: 2012.03.06.

Hozzávalók

Elkészítése

A rizst bő vízben, egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon megpárolom a zöldségkeveréket. Egy harmadik lángon két kanál olajon, párolt hagymán elkészítem a darált húst.

A húst fűszerezem fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, egy csipet sóval és egy kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve párolom, úgy, hogy egy kis szaft maradjon rajta.

Vajjal kikent üvegtálba rétegezem a rizst, rá egy kis frissen őrölt borsot, majd a zöldségkeveréket (2 kanálnyi kivételével), aztán a darált húst. A tejfölt összekeverem egy csipet sóval, a megmaradt zöldségkeverékkel és egy kis borssal.

Egyenletesen lekenem a réteges zöldségeket és a húst, majd egy jó nagy marék reszelt sajttal beterítem az egészet.

Előmelegített sütőben összesütöm, míg a sajt aranybarnára pirul a tetején.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Mexikói Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is