Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Tökkarikák palacsintabundában

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 közepes főzőtök 0,5 kk só 2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz 2-3 dl olaj a sütéshez Bundához: 2 nagyobb tojás 0,5 kk só 2 nagy csipet őrölt bors 1 csapott kk házi fokhagymakrém 2 jó púpos ek liszt 0,3 dl tej Elkészítése: A tököt kb. 5 mm vékony karikára vágjuk és meghámozzuk. […]

Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 adag
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.08.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes főzőtök
  • 0,5 kk só
  • 2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
  • 2-3 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 2 nagyobb tojás
  • 0,5 kk só
  • 2 nagy csipet őrölt bors
  • 1 csapott kk házi fokhagymakrém
  • 2 jó púpos ek liszt
  • 0,3 dl tej


Elkészítése:

A tököt kb. 5 mm vékony karikára vágjuk és meghámozzuk. Ha zavarnak az apró magvak, a közepét is kiszúrjuk. Meghintjük sóval és félretesszük.

A bundához a tojásokat egy tálba ütjük, majd megintjük sóval, borssal, hozzáadjuk a fokhagymakrémet, beleszórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. A tejjel lazítjuk.Egy tányérba mérjük a

lisztet a forgatáshoz.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk.

A tökön keletkezett levet leöntjük. Először megforgatjuk a lisztben, majd megmártjuk a masszában, kicsit hagyjuk lecsepegni.

A forró olajban, mérsékelt lángon szép világosra sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

[box style=”info”]Úgy tűnik, hogy a kertben a tökök és a cukkinik új életre keltek és friss, zsenge terméseket neveltek. Az egyik főzőtökből készült ez a finom fogás, ahol puha, kellemesen fokhagymás bundában, szaftos zöldség bújik meg. Fokhagymás-tejfölös mártogatóssal kínáltam.
Ez nem egy nagy adag, érdemes duplázni.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is