Elkészítése
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 70 ml olaj
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált mák
- ½ cs. sütőpor
- 30 dkg magozott és apró kockákra felvágott sárgabarack
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, robotgéppel alaposan kikeverjük (fehéredésig), ezután hozzáadjuk a tejet, az olajat és összekeverjük.
A szárazanyagokat előzetesen összevegyítjük, azaz a lisztet a sütőporral és a mákkal. Ezt a keveréket adjuk a kikevert tojáshoz és alaposan összeforgatjuk, csomómentesre keverjük.
Egy közepes méretű tepsit alaposan kivajazunk és beleöntjük a tésztamasszát, a tetejére szórjuk a felaprított barackot.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük. Még langyosan megszórjuk porcukorral és ezután szeleteljük, tálaljuk!


