Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 db nagy cukkini (tisztítva 50 dkg)
- 2-3 ek finomliszt
- 1 tk curry fűszerkeverék
- 2-3 dl olaj a kisütéshez
- só
Elkészítése:
A cukkinit, ha nem zsenge, megpucolom, magjait eltávolítom és apró kockákra vágom.
Enyhén besózom és 10 percig állni hagyom.
Összekeverem a lisztet a fűszerkeverékkel, pici sóval és megforgatom benne a cukkini kockákat, majd forró olajban pirosra sütöm.
Én a lisztbe forgatáshoz egy nejlon tasakot használtam, beleszórtam a fűszeres lisztet, a cukkinit, összeráztam és két adagban kisütöttem.
[box style=”info”]A cukkini a semleges íze miatt elméletileg bármivel fűszerezhető, én egy korábban elkészített curry keveréket használtam erre a célra. A fűszert a lisztbe is keverhetjük, vagy kisütés után megszórjuk vele a cukkini.[/box]

