Elkészítése
Egy edényben körülbelül egy liter vizet forralok fel, és belehelyezek egy egész fej vöröshagymát. Megtisztítom, majd felszeletelem a zellert, és egy serpenyőben kevés vajon pár percig megpirítom. Ezután beleöntöm a levesbe. Addig főzöm, amíg a zeller puha nem lesz. A hagymát kiemelem, mielőtt szét tudna főni. Botmixer vagy turmixgép segítségével összeturmixolom, majd a tejszín feléből, kevés hideg vízzel habarást készítek. Ezzel besűrűsítem, összeforralom, majd levéve a tűzhelyről. A tejszín másik felét összeverem a tojássárgájával, folyamatos kevergetés mellett hozzámérek a forró levesből egy merőkanálnyit, majd az egészet beleöntöm a levesbe. Visszateszem a tűzre, megvárom, míg felforr, és így készül el. Zsemlekockákkal tálalom.
