Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 25 dkg margarin 1 db tojás 1 kk sütőpor 1 dkg élesztő 1 cs vaníliás cukor 10 dkg porcukor 2 ek tejföl 0,5 dl tej A töltelékhez: 25 dkg darált dió 20 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor 40 dkg baracklekvár A mázhoz: 15 dkg porcukor 15 dkg vaj […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.08.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 kk sütőpor
  • 1 dkg élesztő
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek tejföl
  • 0,5 dl tej

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 40 dkg baracklekvár

A mázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek finomliszt
  • 4 ek kakaópor
  • 2 ek víz
  • 4-5 csepp citromlé


Elkészítése:

A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.

Hozzáadjuk az élesztős tejet, a sütőport, a porcukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk.  Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.

A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük. Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.  Megkenjük a baracklekvár felével, , rászórjuk a cukros dió felét.

Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 30 perc alatt szép világos barnára sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat. A hozzávalókat egy kis lábasba tesszük és összemelegítjük.

Addig főzzük, nem forraljuk, amíg jó nyúlós lesz a csokoládémáz.

A kihűlt tésztára csurgatjuk, a tepsit jól megrázzuk, hogy a máz elterüljön.

Gyorsan köt, késsel ne kenjük, mert nem lesz egyenletes a bevonat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is