Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

5 kipróbált savanyúság, amit bátran elkészíthetsz!

Ugye nem szeretnéd kidobni a nyáron eltett savanyúságot? Válassz Te is kipróbált receptet!
Budai István budaiistvan Beküldte: 2016.09.06.

1. Házi csalamádé

csalamade

Hozzávalók:

  1. 2 kg káposzta
  2. 1 kg paprika (legyen benne piros is)
  3. 1/2 kg uborka
  4. 1 kg sárgarépa
  5. 1/2 kg vöröshagyma
  6. 0,5 kg cukor
  7. 7 dkg só (durva asztali, ne legyen jódozott, stb.)
  8. 1 kávéskanál borkén
  9. 5 dl 10%-os ecet

A recept ide kattintva folytatódik >>>

2. Kakukkfüves savanyított karfiol

karfiol

Hozzávalók:
(3 db 7 dl-es üveghez)

  1. 2 kis fej karfiol
  2. 1 l víz
  3. 1,5 ek kristálycukor
  4. 1,5 ek só
  5. 1 ek szemes bors
  6. 1 ek fekete mustármag
  7. 5 babérlevél
  8. 3,5 dl 10 %-os ecet

A recept ide kattintva folytatódik >>>

[wp_ad_camp_5]

3. Lengyel sós uborka

uborka

Hozzávalók:

  1. 10 kg uborka
  2. kb. 5-6 csomag kapor
  3. 5-6 fej fokhagyma
  4. kb. 8 liter forralt, meleg víz
  5. 8 ek só (minden literhez egy ek sót kell számolni)

A recept ide kattintva folytatódik >>>

4. Svéd savanyúság télire

sved

Hozzávalók:

  1. 4 kg uborka
  2. 1 kg vöröshagyma
  3. 6 dl cukor
  4. 8 dl víz
  5. 4 dl 10%-os ecet
  6. 1 dl só
  7. 1 kk szalicil
  8. 1 kk borkén

A recept ide kattintva folytatódik >>>

[wp_ad_camp_5]

5. Hordós bedobálós savanyúság

hordos

Hozzávalók:

  1. 10 liter víz
  2. 1 kg cukor
  3. 0,5 kg só
  4. 4,5 dkg nátrium benzoát
  5. 3 dkg timsó (gyógyszertárban szerezhető be)
  6. 1 dkg borkén
  7. 1 dkg citromsav
  8. 6 dl ecet (20%-os)
  9. 2 nagy db babérlevél
  10. 2 púpos ek szemes bors
  11. 2 ek mustármag
  12. 2 csipet koriandermag
  13. zöldségek tetszés szerint
    (uborka, paprika, zöld paradicsom, hagyma, káposzta, karfiol)

A recept ide kattintva folytatódik >>>

Budai István budaiistvan Beküldte: 2016.09.06.