Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Savanyúságok

Káposztával töltött paprika télire

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg fehér káposzta 70 dkg vöröskáposzta 50 dkg vöröshagyma 2 ek só 2 kg körüli paprika A felöntő léhez : 2,5 liter víz 3,5 dl 20 %-os ecet 35 dkg kristálycukor 4 ek só 2 tk szalicil Fűszerek: egész bors egész fűszerkömény babérlevél Elkészítése: A felöntő léhez valókat összekevertem, közben kóstolgatva, hogy édesebb […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.09.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg fehér káposzta
  • 70 dkg vöröskáposzta
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 2 ek só
  • 2 kg körüli paprika

A felöntő léhez :

  • 2,5 liter víz
  • 3,5 dl 20 %-os ecet
  • 35 dkg kristálycukor
  • 4 ek só
  • 2 tk szalicil

Fűszerek:

  • egész bors
  • egész fűszerkömény
  • babérlevél


Elkészítése:

A felöntő léhez valókat összekevertem, közben kóstolgatva, hogy édesebb legyen-e.

A paprikát megmostam, a végét levágtam, a belsejét kiszedtem. A káposztákat legyalultam, a hagymát hozzá aprítottam és 2 ek sóval megszórtam.

Hagytam állni fél órát, ezután kifacsartam.

A paprikákat megtöltöttem, az üvegek aljára egy sor káposztát tettem, erre jött egy sor töltött paprika, megint egy sor káposzta, addig folytatva, amíg el nem fogy.

A tetejére raktam a fűszerekből, majd felöntöttem a lével és lezártam a tetejét.

Ha reggelre nem lesz tele lével, akkor pótolom, hogy tele legyen.

Megjegyzés:

A felöntő levet mindenki ízesítse a saját ízlése szerint, ez most egy picit édesebb lett.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is