Elkészítése
Hozzávalók:
- 1/2 fej jégsaláta
- 10 dkg olívabogyó
- 1 db sárgadinnye
- 5 dkg szezámmag
- 10 dkg füstölt halfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db citrom leve
- 1 ek mustár
- 1 dl olívaolaj
- frissen őrölt bors
- cukor
- só
Elkészítése:
Az öntethez a vöröshagymát lereszelem. A citromlevet, mustárt és olajat alaposan elkeverem, hozzáadom a hagymát meghintem borssal, ízesítem sóval, cukorral.

A szezámmagot száraz forró serpenyőben világosra pirítom. A salátát összevágom, vagy apróra tépkedem.
A dinnyét negyedelem, héját levágom, magokat kikaparom és kockára vágom.
A halat apró darabokra tépkedem.
A salátát összekeverem a hallal, olívabogyóval, dinnyével, pirított szezámmaggal és az öntettel.



