Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 500 g tészta
- 2 nagypoharas tejföl
- fokhagyma (1- 2 gerezd, de ízlés dolga)
- kapor
A páchoz:
- 2 dl olaj
- 1-2 evőkanál mustár
- 2 teáskanál piros paprika
- oregánó
- bazsalikom
- 1 csomag grill fűszerkeverék
A tetejére:
- sajt
Elkészítése:
A tésztát kifőzöm. A csirkemellet kockákra vágom, majd a pácban hagyom állni 30 percet körülbelül. A tésztát egy jénaiba helyezem.
A húst serpenyőn kisütöm, és ráöntöm az egészet a tésztára (minden szaftjával együtt). Összekeverem, hogy mindenhová jusson a húsból.
A tejfölbe belerakom a fokhagymát és a kaprot, ezeket ízlés szerint adagoljuk, majd beborítom vele a tésztát.
Kicsit ezzel is összekeverem, hogy jó szaftos legyen mindenhol.
Végül sajtot reszelek rá, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig pirítom.


