Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mártások receptjei

Besamel mártás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy közepes lábosban olvassz fel 2 evőkanál vajat közepes lángon. Fontos, hogy ne hagyjuk megpirulni. Amint a vaj teljesen felolvadt, keverj hozzá 2 evőkanál lisztet. Folyamatos kevergetés mellett süsd egy-két percig, amíg a keverék világos aranyszínűvé válik. Ez az ún. roux, ami sűríti a mártást. Lassan, folyamatos keverés mellett önts hozzá 2 csésze tejet. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2024.01.26.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy közepes lábosban olvassz fel 2 evőkanál vajat közepes lángon. Fontos, hogy ne hagyjuk megpirulni.

Amint a vaj teljesen felolvadt, keverj hozzá 2 evőkanál lisztet. Folyamatos kevergetés mellett süsd egy-két percig, amíg a keverék világos aranyszínűvé válik. Ez az ún. roux, ami sűríti a mártást.

Lassan, folyamatos keverés mellett önts hozzá 2 csésze tejet. A legjobb, ha a tejet előzőleg felmelegíted, így könnyebben és gyorsabban elkeveredik a roux-al.

Ízlés szerint adj hozzá sót, frissen őrölt fehér borsot és egy csipet szerecsendiót. A szerecsendió különleges aromát ad a mártásnak.

Folyamatos keverés mellett főzd, amíg a mártás besűrűsödik. Ez általában 5-10 percet vesz igénybe. A mártásnak simának és fényesnek kell lennie.

Ha a mártás túl sűrű, kevés tejjel hígíthatod. Ha túl híg, főzd tovább egy kicsit.

Tippek:

A tej hozzáadásakor ügyelj arra, hogy lassan öntsd hozzá, így elkerülheted a csomók képződését.

A mártás gyakori kevergetésével megakadályozhatod, hogy odakapjon vagy csomósodjon.

Kísérletezheted további fűszerekkel, például mustárral vagy sajttal a mártás gazdagításához.

Ez a klasszikus besamel mártás remek alap számos ételhez, legyen szó rakott zöldségekről, lasagnáról, vagy egyéb tésztás ételekről. Kívánom, hogy élvezetes legyen az elkészítése és még inkább az íze!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is