Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt fél csomag sütőpor 17 dkg porcukor 1 kávéskanál darált kávé 1 tojás sárgája 1 egész tojás 20 dkg margarin A krémhez: 1,25 dl erős feketekávé 2 evőkanál rétesliszt 13 dkg margarin 15 dkg porcukor A mázhoz: 20 dkg porcukor 2 kanál forró feketekávé 1 evőkanál étolaj Elkészítése: A tészta […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.10.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 17 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál darált kávé
  • 1 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 20 dkg margarin

A krémhez:

  • 1,25 dl erős feketekávé
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 13 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

A mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 2 kanál forró feketekávé
  • 1 evőkanál étolaj


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát pihentetjük, majd lisztezett gyúrótáblán 3 mm-re nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Szilikonos sütőpapírral fedett tepsiben megsütjük./3 nagy tepsivel sült ki/

A krémhez a feketekávét felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral és a kettőt összekeverjük.

A krémmel betöltjük a kihűlt 2-2 korongot,a mázzal bevonjuk.

A mázhoz a forró kávét ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az étolajat és addig keverjük,míg a cukor el nem olvad,vagyis szép,fényes mázat kapunk.

Keverés közben pár másodpercre betettem a mikróba,majd újra kevertem.

[box style=”info”]Nagyon finom omlós, akár már a máz száradása után fogyasztható.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is