Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke belsőség

Szárnyas receptek

Fűszeres csirkemájpástétom

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj 20 dkg libazsír (vagy kacsazsír, sertészsír) 2 nagy fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 2 dl édes fehérbor 8 db friss zsályalevél (vagy 1 tk szárított) 1 tk kakukkfű (szárított) 1 tk majoránna (szárított) 1 tk oregánó (szárított) őrölt bors (ízlés szerint) 2 tk só Elkészítése: A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2016.10.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg libazsír (vagy kacsazsír, sertészsír)
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl édes fehérbor
  • 8 db friss zsályalevél (vagy 1 tk szárított)
  • 1 tk kakukkfű (szárított)
  • 1 tk majoránna (szárított)
  • 1 tk oregánó (szárított)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 2 tk só


Elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre.

Egy serpenyőben olvasszuk fel a libazsírt, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és kisebb lángon 15 perc alatt karamellizáljuk szép világos színűre. A karamellizálás végefelé adjuk hozzá a fokhagymát is.

Közben tisztítsuk meg a májat az inas részektől, majd vágjuk nagyobb darabokra (2-3 felé) és adjuk hozzá a hagymához. Ezután adjuk hozzá a friss zsályaleveleket, keverjük össze, majd pároljuk kb 5 percig.

Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, forgassuk össze, majd öntsük fel a borral. (a sót majd csak a végén adjuk hozzá!!!)

Ezután kisebb lángon, többször átforgatva pároljuk 15 percig, hogy a máj kellően átsüljön, de nehogy kiszáradjon, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.

Amikor a máj már csak langyos, vegyük ki belőle a zsályaleveleket, majd adjuk hozzá a sót és botmixerrel pépesítsük, vagy turmixoljuk le (közben kóstoljuk és ízlés szerint sózzuk).

Ezután öntsük át egy tálba, takarjuk le, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig. Ízlés szerint önthetünk rá egy vékony réteg zsírt, majd úgy tegyük be a hűtőbe pár órára vagy akár egész éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek.

A zsírréteggel felöntött pástétom akár egy hétig is eláll a hűtőben. Kínálhatjuk például reggelire vagy éppen vacsorára. Egy szelet friss kenyérrel, péksüteménnyel, vagy ízlés szerint egy szelet sós kaláccsal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is