Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

10 tunkolnivaló finomság, amit mindeki imád

13 szaftos finomság, amihez már csak egy nagy szelet puha kenyér kell!
Budai István budaiistvan Beküldte: 2016.10.12.

1. Húsgombócok bakonyi módra

bakonyi

Hozzávalók:

  1. 30 dkg darált hús
  2. 2 gerezd fokhagyma
  3. bors
  4. 3-4 ek zsemlemorzsa
  5. 1 tojás
  6. kevés piros arany

A recept ide kattintva folytatódik >>>

2. Chili con carne

concarne

Hozzávalók:

  1. 2 közepes fej vöröshagyma
  2. 2 gerezd fokhagyma
  3. 50 dkg marha felsál vagy lapocka
  4. 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  5. 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
  6. 15 dkg vörös bab száraz,vagy időhiányban konzerv)
  7. 1 teáskanál őrölt római kömény
  8. 1 teáskanál oregánó
  9. 1 kk fahéj
  10. 1 kk kakukkfű
  11. 4-5 levél friss bazsalikom levél
  12. só, bors
  13. chili paprika
  14. 4 evőkanál sűrített paradicsompüré
  15. 1 doboz kukorica konzerv
  16. 2 kocka legalább 70 %-os csokoládé

A recept ide kattintva folytatódik >>>

3. Borsos tokány

tokany

Hozzávalók:

  1. 1 kg sertéshús (nálam most fele tarja és fele karaj)
  2. 5 dkg füstölt szalonna
  3. 2 ek tyúkzsír
  4. 1 nagy fej vöröshagyma
  5. 1 kk só
  6. 1 tk őrölt pirospaprika
  7. 1 kk őrölt bors
  8. 2 ek házi darált paprika (ennek hiányában 1 kápia paprika apróra vágva)
  9. 1 közepes paradicsom héj nélkül
  10. 1 tk liszt

A recept ide kattintva folytatódik >>>

[wp_ad_camp_5]

4. Erdélyi sertéstokány

tokany

Hozzávalók:

  1. 80 dkg sertés lapocka
  2. 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  3. 1 fej vöröshagyma
  4. 2-3 gerezd fokhagyma
  5. 2 dl fehérbor
  6. 1 ek. sűrített paradicsom
  7. őrölt bors
  8. 3 szál zeller levél aprítva

A recept ide kattintva folytatódik >>>

5. Szaftos csülökpörkölt

csulok

Hozzávalók:

  1. 70 dkg csont nélküli sertéscsülök
  2. 2 nagy fej vöröshagyma
  3. 2 ek zsír
  4. 1 tk só
  5. 0,5 kk őrölt bors
  6. 1 tk őrölt pirospaprika
  7. 1 ek házi darált pirospaprika (ennek hiányában 0,5 kápia paprika apróra vágva)
  8. 2 nagy gerezd fokhagyma

A recept ide kattintva folytatódik >>>

6.Hagymás-gombás csirkemáj

csirkemaj

Hozzávalók:

  1. 50 dkg csirkemáj
  2. 50 dkg gomba
  3. 2 db vöröshagyma
  4. őrölt bors
  5. 1 tk ételízesítő
  6. majoranna
  7. 2 db babérlevél
  8. 1-2 ek liszt
  9. 1 dl fehérbor
  10. 2 ek olaj

A recept ide kattintva folytatódik >>>

[wp_ad_camp_4]

7. Csípős svayú tokány belsőségekből

csipos

Hozzávalók:

  1. 1 sertéstüdő
  2. 1 sertésszív
  3. 1 sertésnyelv
  4. 1/2 sertésfej füllel
  5. 2 nagy vöröshagyma
  6. 5 gerezd fokhagyma
  7. 3 nagyobb sárgarépa
  8. 5 dl sűrű paradicsomlé
  9. 1 citrom vagy kevés citromlé
  10. friss bazsalikom

A recept ide kattintva folytatódik >>>

8. Mexikói sertéstokány

mexikoi

Hozzávalók:

  1. 50 dkg sertés lapocka
  2. 1 fej vöröshagyma
  3. 2 gerezd fokhagyma
  4. 3 ek étolaj
  5. 2 tk oregáno
  6. 4 ek sűrített paradicsom
  7. 1 kápia paprika
  8. 1 konzerv vörösbab
  9. 1 konzerv csemegekukorica
  10. 1 konzerv (mexikói) zöldségkeverék
  11. 2 dl fehérbor
  12. 1 tk chilipaprika
  13. ízlés szerint só
  14. ízlés szerint őrölt bors

A recept ide kattintva folytatódik >>>

9. Pörkölt csirkemáj friss majorannával

csirkemaj

Hozzávalók:

  1. 1 kg csirkemáj
  2. 1 vöröshagyma
  3. 1 ek fűszerpaprika
  4. 1 paradicsom
  5. 1 tv paprika
  6. bors
  7. 1 ek vágott majoranna
  8. 2 ek kacsazsír
  9. 1 tk liszt

A recept ide kattintva folytatódik >>>

[wp_ad_camp_5]

10. Bográcsos körömpökrölt lapockával és füstölt hússal

korom

Hozzávalók:

  1. 2,5 kg köröm (4 db)
  2. 70 dkg sertés lapocka
  3. 30 dkg füstölt sertéshús (lehet fej, oldalas, nyúlja, vagy bármilyen füstölt hús, esetleg kolbász)
  4. 1 kg hagyma
  5. 1 kk köménymag
  6. 2 ek őrölt pirospaprika
  7. 1 csili paprika
  8. 1 üveg natúr lecsó (esetleg friss paprika, paradicsom)
  9. néhány szál friss kakukkfű
  10. 1 dl száraz fehérbor
  11. 2 ek zsír

A recept ide kattintva folytatódik >>>

11. Pincepörkölt bográcsban

pince

Hozzávalók:

  1. 60 dkg marhahús (lábszár, nyak)
  2. 60 dkg sertéscsülök csont nélkül
  3. 60 dkg sertéshús (köröm, farok vegyesen)
  4. 60 dkg sertéslapocka
  5. 10 dkg kolozsvári szalonna
  6. 10 dkg zsír
  7. 2 kg burgonya
  8. 3 fej vöröshagyma
  9. 3 gerezd fokhagyma
  10. 3 paprika
  11. 2 paradicsom
  12. 1 hegyes (erős) paprika
  13. 2 ek pirospaprika
  14. 2 dl száraz vörös bor

A recept ide kattintva folytatódik >>>

12. Szürkemarha pörkölt bográcsban (almával)

marhapori

Hozzávalók:

  1. 5 kg marhahús
  2. 1,5 kg hagyma
  3. 2 fej fokhagyma
  4. 3 paradicsom
  5. 3 zöldpaprika
  6. 1 csípős paprika
  7. 2 alma
  8. 2 dl sós, darált, enyhén csípős paprika
  9. 4 ek őrölt pirospaprika
  10. 1 ek köménymag
  11. 1 kk só
  12. 1 kávéskanál őrölt bors
  13. 2 dl száraz fehérbor

A recept ide kattintva folytatódik >>>

Budai István budaiistvan Beküldte: 2016.10.12.