Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ma a gombáé a főszerep – 10 kitűnő recepttel

A gomba az egyik legskolodalúbb hozzávaló a konyhában, csinálhatunk belőle levest, tehetjük pizzára, húsokra, vagy akár főzhetünk belőle pörköltet is!
Budai István budaiistvan Beküldte: 2016.10.17.

1 . Sertésszelet jóasszony módra

joasszonyj

Hozzávalók:

  1. 8 szelet karaj csont nélkül
  2. 15 dkg húsos füstölt szalonna
  3. 3 fej vöröshagyma
  4. 20 dkg füstölt sonka
  5. 20 dkg zöldborsó
  6. 40 dkg gomba
  7. 1 tk őrölt fekete bors
  8. 1 ek grill fűszerkeverék
  9. étolaj

A recept ide kattintva folytatódik >>>

2. Sült csirkemell gombás-tejszínes szósszal

gombastejszines

Hozzávalók:

  1. 80 dkg csirkemell
  2. 850 g csiperke gomba
  3. 3 gerezd fokhagyma
  4. 2,5 dl főzőtejszín
  5. 10 dkg sajt (trappista/ ementáli)
  6. 50 dkg mirelit vegyes zöldség
  7. 10 dkg teavaj
  8. olíva olaj
  9. só, bors
  10. szerecsendió

A recept ide kattintva folytatódik >>>

[wp_ad_camp_5]

3. Marhatokány gazdagon

marhatokany

Hozzávalók:

  1. 1,5 kg marhahús
  2. 2 fej vöröshagyma
  3. 3 gerezd fokhagyma
  4. 2 ek zsír
  5. 0,5 dl konyak
  6. 1 dl száraz vörösbor
  7. 1 tk kakukkfű
  8. 1 tk borsikafű
  9. 30 dkg kacsamáj
  10. 50 dkg gomba
  11. 30 dkg zöldborsó
  12. őrölt bors
  13. petrezselyemzöld

A recept ide kattintva folytatódik >>>

4. Baconnel és sajttal töltött gomba

toltottgomba

Hozzávalók:

  1. 80 dkg csiperkegomba (szép nagy fejeket vegyünk)
  2. 50 dkg bacon
  3. 3 db tömlős sajt
  4. 15 dkg reszelt sajt
  5. tejföl
  6. bors

A recept ide kattintva folytatódik >>>

5. Dupla gombás májas ragu

duplagombas

Hozzávalók:

  1. 50 dkg csiperke gomba
  2. 50 dkg laska gomba
  3. 30 dkg pulyka máj
  4. 5 dkg kolozsvári szalonna
  5. 2 ek étolaj
  6. 2 fej vöröshagyma
  7. 4 gerezd fokhagyma
  8. 1 paprika
  9. 1 dl száraz fehér bor
  10. 1 tk bazsalikom
  11. 1 tk borsikafű
  12. 1 tk oregánó
  13. 1 kávéskanál pirospaprika
  14. őrölt bors

A recept ide kattintva folytatódik >>>

[wp_ad_camp_4]

6. Gombás burgonyafazék

fazek

Hozzávalók:

  1. 50 dkg burgonya
  2. 20 dkg gomba
  3. 1 közepes vöröshagyma
  4. 4 ek napraforgó olaj
  5. 2 csapott ek finomliszt
  6. 2 dl tejföl
  7. 3 közepes csemegeuborka
  8. 4 dl víz
  9. 2 tk fűszerpaprika
  10. só ízlés szerint
  11. 1 csokor petrezselyem

A recept ide kattintva folytatódik >>>

7. Zöldfűszeres túrókrémmel töltött gomba

turokremmel

Hozzávalók:

  1. 50 dkg nagyobb gomba
  2. 20 dkg túró
  3. 5 dkg zöldfűszeres sajtkrém
  4. 1 nagy csipet só
  5. 1 kis csipet őrölt bors
  6. 1 tk morzsolt petrezselyemlevél
  7. 5 dkg vékony szelet sonka (2-3 nagyobb szelet)
  8. 5 dkg sajt
  9. 2 ek olaj

A recept ide kattintva folytatódik >>>

8. Gombás, baconos sajtos stanglik

stanglik

Hozzávalók:

  1. 2 csomag mirelit leveles tészta /2x500g/
  2. 15 dkg bacon
  3. 50 dkg gomba
  4. 2 fej vöröshagyma
  5. 20 dkg trappista sajt
  6. őrölt bors
  7. 1 db tojás
  8. szezámmag

A recept ide kattintva folytatódik >>>

[wp_ad_camp_5]

9. Gombaleves

gombaleves

Hozzávalók:

  1. 30 dkg gomba
  2. 1 fej vöröshagyma
  3. 1 gerezd fokhagyma
  4. 1 szál sárgarépa
  5. 1 ek vaj
  6. 1 ek liszt
  7. 1 dl főzőtejszín
  8. 1 csokor petrezselyem
  9. őrölt bors
  10. ételízesítő

A recept ide kattintva folytatódik >>>

10. Tojásos gomba pörkölt

gombapori

Hozzávalók:

  1. 1 fej vöröshagyma
  2. 20 dkg szalonna
  3. só,bors,pirospaprika
  4. 40 dkg gomba
  5. 1 nagy pohár tejföl
  6. 4 db főtt tojás
  7. 50 dkg orsó tészta

A recept ide kattintva folytatódik >>>

 

 

Budai István budaiistvan Beküldte: 2016.10.17.