Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskóta lapokhoz: 6 tojás 12 dkg cukor 12 dkg liszt 1 teáskanál sütőpor Krémhez: 5 tojás (250g) 25 dkg cukor 4 dkg keményítő 1 evőkanál vanília aroma 30 dkg vaj 7 dkg keserű kakaópor Karamell lapokhoz: 30 dkg cukor 1 dkg vaj 4 csepp ecet A díszítő mázhoz: 1 tojás fehérje 14-15 dkg porcukor […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
MiniNoemi
Beküldte: 2016.10.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

Piskóta lapokhoz:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor

Krémhez:

  • 5 tojás (250g)
  • 25 dkg cukor
  • 4 dkg keményítő
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 30 dkg vaj
    7 dkg keserű kakaópor

Karamell lapokhoz:

  • 30 dkg cukor
  • 1 dkg vaj
  • 4 csepp ecet

A díszítő mázhoz:

  • 1 tojás fehérje
  • 14-15 dkg porcukor


Elkészítése:

A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.Hozzákeverjük a tojások sárgáját és végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.

6 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Egy nagy tepsibe sütőpapírt fektetünk és egy sütőforma segítségével tortaformát rajzolunk rá. Erre a körre simítjuk az első adag krémet és egyesével, 170 fokon, pár perc alatt készre sütjük a tortalapokat. Figyeljünk rá, mert hamar megsül és megéghet!

A krémhez a tojásokat a cukorral, a keményítővel és a vanília aromával vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve folyékonyra melegítjük. A tűzről levéve, robotgéppel addig verjük amíg szoba hőmérsékletűre nem hűl, és be nem sűrűsödik a krémünk.A vajat a kakaóporral habosra keverjük, és kis adagokban hozzáadjuk a tojásos krémünket is, majd szép, sima krémmé dolgozzuk.

Ha megsültek a lapok, egyet félreteszünk ,ez lesz majd a karamellás fedőlap. A többit megtöltjük a csokis krémmel úgy, hogy hagyunk a torta oldalára és tetejére.

A karamellhez a cukrot aranybarnára karamellizáljuk. Belekeverjük a vajat és az ecetet, majd óvatosan a 6. lapra öltjük. Pár másodpercet várunk és forró késsel szépen feldaraboljuk a lapokat.A

tojásfehérjét a porcukorral addig keverjük amíg sűrű krémet nem kapunk. Habzsákba töltjük és díszítjük vele a karamell lapokat.

[box style=”info”]Első dobostortám, ami egy Magyaros ételekről szóló versenyre készült.
Mindenki túl kevésnek találta ezt az adagot belőle. :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
MiniNoemi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is