Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 tasak karamellás pudingpor
- 9 dl tej
- 5 ek cukor
- 5 dkg szeder
- 5 ek chiamag
Elkészítése:
4 dl tejbe a chiamagot és ízlés szerinti cukrot áztatunk. (Állni hagyjuk egy estét a hűtőben.)
Másik 4 dl tejet felforralunk. A pudingport 1 dl tejjel és cukorral csomómentesre keverjük.
A tejbe öntjük a pudingot, és tovább főzzük gyakori kevergetés mellett.
Pudingot szedünk a pohár aljába, és hűtőbe tesszük.
Ha megkötött a puding, rászedjük a chiamagot.
Szederrel megszórjuk a tetejét és mentával díszítve tálaljuk.
[box style=”info”]Ha nem elég sűrű a chia puding tegyünk bele még 1 kanállal.
Szedret potolhatjuk bármien gyümölccsel[/box]

