Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Sajtos rakott zöldbab

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg fagyasztott zöldbab /vajbab/ 60 dkg darált hús 1 fej hagyma 1-2 gerezd fokhagyma 30 dkg reszelt sajt 20 dkg rizs 1 db leveskocka fűszerek: őrölt bors, só, pirospaprika 1 csokor aprított petrezselyem 450 gramm tejföl vaj a forma kenéséhez egy pici zsemlemorzsa egy pici olaj Elkészítése: A zöldbabot egy csipet sóval megfőzzük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erzsébet Bán
Beküldte: 2016.10.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg fagyasztott zöldbab /vajbab/
  • 60 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg rizs
  • 1 db leveskocka
  • fűszerek: őrölt bors, só, pirospaprika
  • 1 csokor aprított petrezselyem
  • 450 gramm tejföl
  • vaj a forma kenéséhez
  • egy pici zsemlemorzsa
  • egy pici olaj


Elkészítése:

A zöldbabot egy csipet sóval megfőzzük majd leszűrjük és félretesszük. A fej kockára vágott hagymát kevés olajban megdinszteljük, majd beletesszük a darált húst megfűszerezzük és megpirítjuk.

A végén az aprított petrezselymet és a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Félretesszük ezt is.

Kis olajban megpirítjuk a rizst és felöntjük másfélszer annyi vízzel és egy leveskockával, majd puhára főzzük. amikor kész fedő alatt hagyjuk állni egy kicsit.

A rétegezés:

Egy hőálló tálat kikenünk vékonyan vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával és először egy sor rizs, majd egy réteg hús, egy réteg zöldbab, sajt és tejföl.

A második sor ugyanígy míg elfogynak a hozzávalók.

Tetejére reszelt sajt kerül.

200 fokon, kb 30 percig sütjük.

Edényméret:

30×22 cm.

Jó étvágyat kívánok.

[box style=”info”]Kiadós, finom és laktató egytálétel.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is