Elkészítése
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál só
- bors ízlés szerint
- 1 kk cayenne bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csapott ek finomliszt
Elkészítése:
Az olajon megdinsztelem az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadom az 1,5 x 1,5 cm kockára vágott mellett.
Megpárolom, befűszerezem. Felöntöm a liszttel behabart tejszínnel.
Apróra vágott petrezselymet is beledobom. Puhára főzöm.
A csirke gyorsan megpuhul fedő alatt. /Nem kell alá víz sem !!/
Amikor puha lesz, kész is!
Tésztával, vagy rizs körettel, szolgálom fel.
[box style=”info”]Akiknél kicsi gyerekek vannak, óvatosan a cayenne borssal.
Aki erősebben szereti, tehet bele csilipaprikát is.[/box]

