Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Torta receptek

Pavlova tortácskák meggyszósszal és csokiöntettel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A habcsókhoz: 6 db tojásfehérje 30 dkg cukor 1 tk étkezési keményítő 1 tk almaecet 1 tk vanília aroma A meggyszószhoz: 50 dkg magozott meggy 3 ek cukor (ízlés szerint) kb. 1,5 dl víz 2 ek étkezési keményítő A habos réteghez: 3 dl habtejszín 1 db habfixáló A csokimázhoz: 15 dkg vaj 3 tk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
malmosszilvia
Beküldte: 2016.11.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

A habcsókhoz:

  • 6 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 tk almaecet
  • 1 tk vanília aroma

A meggyszószhoz:

  • 50 dkg magozott meggy
  • 3 ek cukor (ízlés szerint)
  • kb. 1,5 dl víz
  • 2 ek étkezési keményítő

A habos réteghez:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 db habfixáló

A csokimázhoz:

  • 15 dkg vaj
  • 3 tk holland kakaópor
  • 10 dkg cukor


Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő kb. 140 fokra. Óvatosan válasszuk ketté a tojásfehérjéket a sárgájától. Ha a sárgájából egy kevés is belefolyik, már nem lehet olyan keményre felverni.

Verjük habbá a tojásfehérjéket és kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot. Minden egyes kanál után, jó alaposan tovább verve, így a hab egyre keményebb lesz.

Hozzáadjuk az almaecetet és a vanília aromát is.

Addig kell verni, amíg a cukor szépen elolvad és szép fényes, kemény habot nem kapunk. Az étkezési keményítőt a hab tetejére szitáljuk és lazán beleforgatjuk. Egy gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a masszából teszünk körülbelül 8 centiméter átmérőjű halmokat (körülbelül 7-8 darab lesz ebből az adagból).

Kezdjük sütni, majd 5-10 perc után mérsékeljük 120 fokra a sütő hőfokát és süssük még egy órát. Amikor már halvány vajszínű és kemény a felülete, akkor van készen. A sütés folyamata alatt ne nyitogassuk a sütő ajtaját!

Amikor befejeződött a sütés, a sütőajtót nyitott állapotban hagyjuk, egy fakanállal támasszuk ki és így várjuk meg, míg teljesen kihűlnek a tortácskák. (Ez az idő legalább 2-3 óra legyen.) Amikor teljesen kihűlt, akkor ideje, hogy “feldíszítsük” a pavlováinkat! 🙂

Ehhez szükséges, hogy a habtejszínt kemény habbá verjük. Valamint elkészítjük a csokimázat és a meggyszószt.

A csokimázhoz a hozzávalókat tegyük egy lábasba és addig főzzük, amíg a vaj és a cukor elolvad, majd hűlni hagyjuk.

A meggyszószhoz a meggyet szintén egy edénybe tesszük és kevés, körülbelül 1-1,5 dl vízzel néhány perc alatt felforraljuk. Cukorral ízesítjük ízlés szerint és az étkezési keményítőt kevés vízzel kikeverjük, majd a forrásban lévő meggyhez adjuk. Egy perc alatt összefőzzük és készen is van.

A desszertünket csak közvetlenül szervírozás előtt állítsuk össze: tegyünk egy mini pavlovát egy tányér közepére, locsoljuk meg kevés csokiöntettel, kanalazzunk rá tejszínhabot, majd meggyszószt.

A végén még egy pici csokiöntettel díszítsük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
malmosszilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is