Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Kakaós csigácska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd az elkészült tésztát langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, kettévágjuk, és a két darabból egyenként cipót formálunk. Lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk az egyiket téglalap alakúra, fél cm vastagra. Megkenjük az olvasztott zsiradékkal, megszórjuk ízlés szerint kakaóporral, és feltekerjük. Az így kapott rudat nem a hagyományos módon […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.15.

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd az elkészült tésztát langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, kettévágjuk, és a két darabból egyenként cipót formálunk. Lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk az egyiket téglalap alakúra, fél cm vastagra. Megkenjük az olvasztott zsiradékkal, megszórjuk ízlés szerint kakaóporral, és feltekerjük.

Az így kapott rudat nem a hagyományos módon szeleteljük, hanem kis háromszögeket, trapézokat vágunk le belőle. Az így kapott kis csigácskákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy, hogy ne legyenek szorosan egymás mellett. Még 20 percet kelesztjük, majd megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal vagy margarinnal. 180 fokon sütjük.

Ha megsültek, a tetejüket vaníliás-cukros tejjel kenjük meg.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is