Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sajtos rudak

Sós sütemények

Sajtos rúd kelesztés nélkül

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 50 dkg finomliszt 25 dkg reszelt sajt 12,5 dkg margarin vagy vaj (esetleg zsír 10 dkg) kb 350-400 g tejföl (a liszt minőségétől függően) 1 csapott ek só Tetejére: 10 dkg reszelt sajt 1 felvert tojás Elkészítése: Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, majd a margarint vagy vajat (zsírt) és elmozsoljuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2016.12.01.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 12,5 dkg margarin vagy vaj (esetleg zsír 10 dkg)
  • kb 350-400 g tejföl (a liszt minőségétől függően)
  • 1 csapott ek só

Tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 felvert tojás

Elkészítése:

Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, majd a margarint vagy vajat (zsírt) és elmozsoljuk a liszttel.

Ezután adjuk hozzá a sajtot, majd alaposan elkeverjük.

Végül annyi tejfölt adunk hozzá, amivel puha tésztává gyúrjuk, de ne legyen a massza ragacsos!

A tésztát kissé lisztezett nyújtódeszkára tesszük, majd kb ujjnyi vastagra kinyújtjuk.

Felvert tojással megkenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.

A sütőt, alsó-felső sütésen 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk.

A tésztát éles késsel vagy derelyevágóval vékony csíkokra, majd tetszőleges hosszúságú rudakra vágjuk.

A megformázott tésztát tepsibe tesszük, nyugodtan tehetjük közel egymáshoz, annyit nem fog nőni, hogy összeérjen.

Kb 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is