Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Nudlihoz: 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly) 1 nagyobb tojás 1 kk só 15 dkg liszt Továbbá: 1 közepes fej káposzta 5-6 ek olaj 1 kk só 1 kk őrölt bors Elkészítése: A krumplikat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. Ha már kéz melegre hűlt, hozzáadjuk a sót, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.12.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

Nudlihoz:

  • 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
  • 1 nagyobb tojás
  • 1 kk só
  • 15 dkg liszt

Továbbá:

  • 1 közepes fej káposzta
  • 5-6 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt bors


Elkészítése:

A krumplikat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük.

Ha már kéz melegre hűlt, hozzáadjuk a sót, a tojást, majd lassan adagolva a lisztet, közben kézzel nem túl kemény és nem túl lágy tésztává dolgozzuk. Előfordulhat, hogy a krumplinak nagyobb a nedvességtartalma és még szükséges 1-2 teáskanálnyi liszt.

Lisztezett felületen vékonyka rudakat sodrunk, amiket egy éles késsel kb. 3 cm hosszúságúra darabolunk. A felület és a tenyerünk között még sodrunk rajta egyet, így szép formásak lesznek.

Egy fazékban sós vizet forralunk 2 evőkanálnyi olajjal, hogy majd a nudlik ne ragadjanak össze.

Közben a káposztát lereszeljük, és egy nagyobb méretű serpenyőben felhevített olajon megpirítjuk. Közben ízesítjük sóval és borssal.

Ha gyöngyözve forr a víz, a nudlikat belerakjuk, ha már feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percet főzzük és a vízből kiemelve lecsöpögtetjük.

Végül beleforgatjuk a pirított káposztába. Ha szükséges, még sózzuk és borsozzuk.

Melegen kínáljuk.

[box style=”info”]Férjem nagy káposztarajongó, az Ő kedvéért készítettem ezt a fogást, a káposztás tészta mintájára. Kicsit időigényes, de nagyon laktató étel.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is