Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Kétszínű fasírtrúd

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Világos részhez: 50 dkg darált sertéshús 1 csapott kk só 0,5 kk őrölt bors 1 tk házi fokhagymakrém 2 közepes tojás 4 púpos ek zsemlemorzsa Piros részhez: 50 dkg darált sertéshús 1 csapott kk só 0,5 kk őrölt bors 1 púpos tk fűszerpaprika 1 tk házi fokhagymakrém 2 közepes tojás 4 púpos ek zsemlemorzsa […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.12.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

Világos részhez:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 csapott kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 tk házi fokhagymakrém
  • 2 közepes tojás
  • 4 púpos ek zsemlemorzsa

Piros részhez:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 csapott kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 púpos tk fűszerpaprika
  • 1 tk házi fokhagymakrém
  • 2 közepes tojás
  • 4 púpos ek zsemlemorzsa

Továbbá:

  • 1 tojás lekenni
  • 1 ek zsír a tepsi kikenéséhez
  • 1 dl víz a puhításhoz


Elkészítése:

Két tálat készítünk. Az egyikbe a világos részhez valókat rakjuk, a másikba a piros részhez valókat. Mindkettőt összedolgozzuk.

Folpackon a világos részt kézzel ujjnyi vastagra és téglalap alakúra ellapogatjuk.

A piros masszából pedig hengert formázunk és a kilapogatott hús szélesebb szélére helyezzük.

Majd elkezdjük feltekerni, mintegy bebugyolálva a belső részt.

Jól összenyomkodjuk, kicsit megsodorjuk, hogy a felesleges levegő kijöjjön.

Egy közepes tepsit kikenünk egy jó evőkanál zsírral és belefektetjük a fasírtot.

Lekenjük egy egész, kissé felvert tojással.

Öntünk mellé kb. 1 dl vizet és alufóliával lefedjük.

Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon alul-felülsütéssel kb. 75 percet puhítjuk.

Ezután a fóliát eltávolítjuk, a hőfokot 180-ra mérsékeljük és gyakran meglocsolva a szaftjával szép pirosra sütjük. Ez kb. 15-20 perc.

Majd óvatosan kiemeljük a zsírból és hagyjuk teljesen kihűlni.

Hidegen egy éles késsel szépen felszeleteljük.

[box style=”info”]A hétvégén vendégeink voltak és ez volt az egyik fogás.
Már előző nap elkészült, és vasárnap csak a tálalással kellett foglalkoznom. Egyszerű, finom, de mégsem az a hagyományos, megszokott fasírtrúd. Habos krumplipürét kínáltam hozzá.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is