Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Narancsos sajttorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához: Alap: 30 dkg édes, omlós keksz (pl. győri) 15 dkg vaj 1-2 ek tej (hideg) Narancsos sajtkrémhez: 25 dkg mascarpone 15 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 2 ek frissen facsart narancslé 1 narancs reszelt héja 2 cs vaníliás pudingpor (főzős) 5 dl tej 10 g porzselatin 1 dl víz […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2016.12.15.

Elkészítése

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

Alap:

  • 30 dkg édes, omlós keksz (pl. győri)
  • 15 dkg vaj
  • 1-2 ek tej (hideg)

Narancsos sajtkrémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 ek frissen facsart narancslé
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
  • 5 dl tej
  • 10 g porzselatin
  • 1 dl víz
  • 4 dl habtejszín
  • 2 narancs felkockázva


Elkészítése:

A kekszet daráljuk le, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat és kanállal keverjük alaposan össze. Keverés közben, ha túl száraz lenne, akkor adjunk hozzá 1-2 ek hideg tejet.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele egyenletesen a vajas-kekszet. Ezután tenyérrel jól nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe hogy lehűljön és megdermedjen.

Amikor már teljesen lehűlt, vegyük ki a formából, és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd a papírral együtt helyezzük vissza a formába.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a frissen facsart narancslével és a reszelt narancshéjjal.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük ki egészen.

Amikor a puding teljesen kihűlt, állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá az előzőleg simára kevert mascarponekrémhez.

A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a porzselatint. Addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, és lehűl.

Ezután a zselatint öntsük hozzá a krémhez, majd szintén keverjük simára.

A jól behűtött habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd fakanállal apránként, óvatosan hogy a hab ne törjön, keverjük hozzá a krémhez. Keverés közben adjuk hozzá a felkockázott narancsot is.

Vegyük ki a tortaformát a hűtőből, majd egyenletesen kanalazzuk rá a kekszes alapra a narancsos krémet.

Ezután tegyük be a hűtőbe legalább 2-3 órára (vagy egész éjszakára) hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük tálcára, szórjuk meg tortadarával, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is