Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kacsa

Szárnyas receptek

Narancsos kacsacomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 egész kacsacomb 1 púpos ek kacsazsír 1 fej vöröshagyma 1 nagy kezeletlen narancs 0,5 kk só 1 nagy csipet őrölt bors 1 tk házi ételízesítő Kb. 1 dl víz Elkészítése: A megtisztított combokat egy zsírral kikent tepsibe fektetjük és megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel. A narancsot meghámozzuk, a levét a húsra nyomkodjuk, a maradék […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.12.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 egész kacsacomb
  • 1 púpos ek kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy kezeletlen narancs
  • 0,5 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 tk házi ételízesítő
  • Kb. 1 dl víz


Elkészítése:

A megtisztított combokat egy zsírral kikent tepsibe fektetjük és megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel.

A narancsot meghámozzuk, a levét a húsra nyomkodjuk, a maradék gyümölcshúst is a tepsibe rakjuk.

Adunk még hozzá egy kevés vizet.

Alufóliával lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a húsba a villa könnyedén belemegy. (Ez nekem kb. 100 perc volt.

Ezután a fóliát eltávolítjuk, a hőfokot 180-re mérsékeljük és gyakran meglocsolgatva szép pirosra sütjük kb. 20 perc alatt.

Ezalatt érdemes a combokat megfordítani, hogy mindkét oldala szépen megpiruljon.

Melegen, habos krumplipürével kínáljuk.

[box style=”info”]Ritkán készítek kacsacombot, mert elég borsos az ára és elég sokáig is kell sütni. De ha néha étlapra kerül, akkor nagyon tud ízleni.

Most egy kis naranccsal bolondítottam meg. Ettől kicsit pikáns lett, de maga a hús belül puha, omlós, kívül pedig kellemesen ropogós, de nem száraz.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is