Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 60 dkg finomliszt 25 dkg zsír 20 dkg kristálycukor 2 tojássárgája 1 cs sütőpor 2 dl tejföl Töltelékhez: 20 dkg kristálycukor 3 dl víz 20 dkg darált dió 2 ek kakaópor 1 rumaroma A lapok lekenéséhez: baracklekvár Mázhoz: 1 tojásfehérje 30 dkg porcukor 1 citrom leve 2-3 ek málnaszörp 1 főzős puncs pudingpor […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.01.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg zsír
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 cs sütőpor
  • 2 dl tejföl

Töltelékhez:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 dl víz
  • 20 dkg darált dió
  • 2 ek kakaópor
  • 1 rumaroma

A lapok lekenéséhez:

  • baracklekvár

Mázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • 2-3 ek málnaszörp
  • 1 főzős puncs pudingpor
  • 10 dkg vaj


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik bucit is elfelezzük, így a két kisebb tésztából készülnek a lapok.

Egy 22*34 cm-es tepsi hátoldalára teszünk szilikonos sütőpapírt és az egyik kisebb tésztát rányújtjuk. 10 perc alatt kb világosra sütjük 190 fokra melegített sütőben. A másik lapot is kisütjük ugyanígy.

A papírral együtt emeljük le, várjuk meg míg kihűl teljesen, mert különben összetörik.

A megmaradt nagyobb darab tésztát kinyújtjuk, ezt egy nagyobb tepsiben süssük ki, mindegy mekkora. Nem baj ha összetörik, mert úgy is összetörjük a töltelékbe.

A vizet felforraljuk a cukorral, majd langyosra hűtjük. A darabokra tört tésztára öntjük, majd hozzákeverjük a darált diót, kakaóport és rumaromát is.

Az egyik tésztát megkenjük lekvárral, erre jön a töltelék, majd ismét lekvár és a másik lap.

Egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át így hagyjuk.

Másnap a tetején lévő tésztalapot felforrósított, átszűrt lekvárral kenjük le.

A tojásfehérjét a porcukorral és a szörppel elkezdjük felv erni,majd vízgőz fölé tesszük. Hozzákeverjük a pudingot és a vajat is. Addig keverjük géppel, míg jól be nem sűrűsödik.

A tészta tetejére csurgatjuk a kész mázat. Gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar köt! Késsel ne kenjük, mert maszatos lesz!

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is