Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Hozzávalók a piskótához: 6 db tojás 6 ek cukor 6 csapott ek finomliszt 1 mk sütőpor A mákos tésztához: 5 db tojás 5 ek cukor 5 ek darált mák 2 csapott ek liszt 1 mk sütőpor Az összeállításhoz: 1 üveg nem túl sűrű szilvalekvár 1 ek rum 20 dkg marcipán 10 dkg porcukor 5 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.01.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 1 mk sütőpor

A mákos tésztához:

  • 5 db tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek darált mák
  • 2 csapott ek liszt
  • 1 mk sütőpor

Az összeállításhoz:

  • 1 üveg nem túl sűrű szilvalekvár
  • 1 ek rum
  • 20 dkg marcipán
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj

Díszítéshez

  • tetszés szerint valamilyen zöld (nálam zöld fenyő,ünnephez illő, ehető ostyából van)


Elkészítése

Az egész tojásokat 10-12 percig együtt verjük a cukorral, majd fakanállal elkeverjük benne a sütőporos lisztet. Két vékony tésztalapot sütünk belőle 22×32 cm-es tepsiben.

A mákos tésztát ugyanígy készítjük el,  azzal a különbséggel, hogy csak egy tésztalapot sütünk belőle.

Amikor kihűlt, kis kockákra vágjuk fel, majd összekeverjük a szilvalekvárral és a rummal.

Az egyik piskótalapot tálcára tesszük. A tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk és elsimítjuk, majd befedjük a másik piskótalappal.

A vajat a cukorral és a rummal habosra keverjük.

A piskótalap tetejére kenjük.

A marcipánt két fólia között kinyújtjuk.

A felső fóliát levesszük és a krémre fordítjuk.

Tetszőlegesen díszíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is