Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pecsenyék

Sertés receptek

Tepertő sütése

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,3 kg zsírszalonna Kb. 0,5 dl víz só ízlés szerint Elkészítése: A szalonnát megtisztítjuk, majd apróbb darabokra vágjuk. (Mi a bőrét levágtuk, mert úgy jobban szeretjük.) Egy közepes fazékba rakjuk, öntünk alá egy kevés vizet és nagyobb lángon elkezdjük sütni. Amikor átpárolódott és a víz elfogyott alóla, akkor mérsékeljük a lángot, és gyakran kevergetve […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2017.01.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,3 kg zsírszalonna
  • Kb. 0,5 dl víz
  • só ízlés szerint


Elkészítése:

A szalonnát megtisztítjuk, majd apróbb darabokra vágjuk. (Mi a bőrét levágtuk, mert úgy jobban szeretjük.) Egy közepes fazékba rakjuk, öntünk alá egy kevés vizet és nagyobb lángon elkezdjük sütni.

Amikor átpárolódott és a víz elfogyott alóla, akkor mérsékeljük a lángot, és gyakran kevergetve megsütjük.

Érdemes a végén figyelni, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz.

Ezután leszűrjük, és hagyjuk a felesleges zsírt lecsepegni.

Sóval meghintve kínáljuk.

A zsírt, pedig ha már kicsit hűlt, akkor mennyiségtől függően zsíros kupába, vagy befőttes üvegbe töltjük.

[box style=”info”]Még lánykoromban, mikor neveltünk disznót, akkor sokszor sütöttek a szüleim tepertőt üstben. Majd később Anyukám kisebb adagokból is készített a gáztűzhelyen. Ezért nem volt idegen számomra, de saját magam még nem igazán vágtam bele. Most vásároltunk egy kisebb darab szalonnát és megcsináltuk.

Igazi családi munka lett, mert Párom vágta, én pedig sütöttem. Nem lett sok tepertő, de azt jóízűen elfogyasztottuk egy kevés friss kenyér, és lila hagyma társaságában. Hallottam már, hogy valaki tejjel süti, és attól lesz puha. Nos, én Anyukám módszerét követtem és egy kevés vízzel pároltam meg a sütés elején, hogy puhább legyen. Lett még belőle kicsit több mint 7 dl zsír is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is