Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg babapiskóta 10 dkg cukor 1 cs gesztenyepüré (25 dkg) kb 1 l tej 1 üveg magozott meggy 0,5 cs vanília ízű pudingpor 1/2 dl rum vagy aroma pici vízzel hígítva 1 cs vaníliás cukor Elkészítése: A befőttet csepegtessük le. A pudingport 4 dl tejben keverjük el 5 dkg cukorral és főzzük fel. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
kata vinczene 57
Beküldte: 2017.01.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg babapiskóta
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs gesztenyepüré (25 dkg)
  • kb 1 l tej
  • 1 üveg magozott meggy
  • 0,5 cs vanília ízű pudingpor
  • 1/2 dl rum vagy aroma pici vízzel hígítva
  • 1 cs vaníliás cukor


Elkészítése:

A befőttet csepegtessük le.

A pudingport 4 dl tejben keverjük el 5 dkg cukorral és főzzük fel.

A maradék tejbe beletesszük az aromát/rumot, a vaníliás cukrot és a maradék cukrot.

Előkészítünk egy jénait, majd a babapiskótákat az ízesített tejbe mártjuk és úgy osztjuk el, hogy alulra kb 5 dkg, középre kb 10 dkg és a tetejére kb 15 dkg jusson.

Az alsó sor piskótára öntjük a puding felét, majd ráreszeljük a gesztenyepüré felét és rátesszük a meggy felét. Erre jön egy újabb sor tejbe áztatott piskóta.

Erre kerül a maradék pudng, lereszelt gesztenyepüré és a maradék meggy. Végül tejbe áztatott piskótával fedjük be az egészet.

A tetejére szórhatunk cukrozatlan kakaóport vagy csorgathatunk csokit (kb 10 dkg csoki 2 ek olajjal felolvasztva).

Hüvös helyre tesszük, majd másnap tálalhatjuk felvert tejszínhabbal.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
kata vinczene 57
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is