Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Tízperces fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 tojás 2 dl tejföl 3 ek porcukor 1/2 cs. sütőpor 2 tk rum (opcionális) 25 dkg liszt 1 csipet só A sütéshez: 0,5 liter olaj A tálaláshoz: fahéjas porcukor/lekvár Elkészítése: A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel és egy csipet sóval összegyúrjuk. Ha túl lágy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2017.01.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek porcukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 tk rum (opcionális)
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só

A sütéshez:

  • 0,5 liter olaj

A tálaláshoz:

  • fahéjas porcukor/lekvár

Elkészítése:

A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel és egy csipet sóval összegyúrjuk.

Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne ragadjon a kezünkhöz, de könnyen tudjuk nyújtani.

Ha összeállt forrósítsunk olajat, a tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, és szaggassuk a kívánt méretre.

Ha lyukat szeretnénk a közepére, lyukasra, de készülhet teli fánk is, vagy kis apróbbak.

Beletesszük az olajba (legnagyobb gázrózsa középső állásánál picit lentebb sütöttem), ha az egyik fele megsült, átfordítjuk, és a másik oldalát is aranysárgára sütjük.

Fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is