Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 25 dkg liszt 15 dkg margarin 1 tojássárgája 1 dl tejföl 1 evőkanál ecet csipetnyi só Krém: 4 csomag vaníliás pudingpor 10 tojás fehérje 25 dkg porcukor 1,2 liter tej 1,5 %-os vagy víz is lehet a tej helyett Elkészítése: A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd 2 egyforma részre osztjuk. Folpackba csomagolva 1-2 órára […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.01.15.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál ecet
  • csipetnyi só

Krém:

  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 tojás fehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1,2 liter tej 1,5 %-os vagy víz is lehet a tej helyett


Elkészítése:

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd 2 egyforma részre osztjuk. Folpackba csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Egy közepes méretű tepsit (kb 22*35 cm) előkészítünk. Az egyik tésztát kinyújtjuk sütőpapíron, kicsit hosszabbra, mint a tepsi, mert sütés közben kicsit összeugrik.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kinyújtott tésztát papírostól átemeljük a tepsire, villával megszurkáljuk, majd kb 10-15 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha kissé púposodik a teteje). A másik tésztát is kinyújtjuk és megsütjük.

Azt a lapot, amelyik szebb, még langyosan négyzetekre vágjuk.

Kb 2 dl tejben elkeverjük a pudingporokat és 10 dkg cukrot. A maradék tejet felforrósítjuk, majd a pudingos tejet hozzáadjuk, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.

A tojásfehérjéket a maradék cukorral elkezdjük felverni, majd vízgőz felett kemény habbá verjük. Kis adagokban a forró pudingos krémhez adjuk és elkeverjük benne.

A tepsin, amin a lapokat sütöttük, beletesszük az egész lapot, rásimítjuk a forró krémet, majd rátesszük a felszeletelt lapot.

Pár órára hűtőbe tesszük, majd a felszeletelt tészta mentén felvágjuk a sütit és porcukorral megszórva tálaljuk.

[box style=”info”]Maradék tojásfehérjéből készítettem el, amit a fagyasztóból vettem elő.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is