Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Magyaros rakott káposzta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 bögre rizs (2,5 dl) 0,5 kg sertéslapocka darálva 70 dkg hordós savanyú káposzta 10 dkg füstölt szalonna 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 mk pirospaprika őrölt bors ízlés szerint 1 tk házi paprikakrém 4 ek étolaj 450 g tejföl 2 tojás Elkészítése: A szalonnát felaprítjuk, majd zsírjára sütjük. A pörcöket kiszedjük. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.01.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • 0,5 kg sertéslapocka darálva
  • 70 dkg hordós savanyú káposzta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk pirospaprika
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 4 ek étolaj
  • 450 g tejföl
  • 2 tojás


Elkészítése:

A szalonnát felaprítjuk, majd zsírjára sütjük. A pörcöket kiszedjük.

A visszamaradt zsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és felöntjük 1 dl vízzel.

Hozzáadjuk a húst és ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és paprikakrémmel. Minél fűszeresebb, annál finomabb!

Fedő alatt puhára főzzük és a közben elpárolgott vizet pótoljuk, a végén belekeverjük a pörcöt is.

A rizst kevés olajon megfuttatjuk, majd dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítve készre főzzük, majd leszűrjük (húsleves alaplével is készíthető, úgy finomabb).

Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.

Ha a káposzta nagyon savanyú, akkor átmossuk.

Egy hőálló tálat vagy tepsit olajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk.

A káposzta harmadát beleterítjük a tálba, következik a rizs 1/4-e, majd a pörkölt 1/3-a.

A tejfölbe belekeverjük a tojásokat, majd ízesítjük sóval, borssal és simára keverjük. A húsra locsoljuk egyharmadát.

A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Arra figyeljünk, hogy a tetejére rizs kerüljön, majd tejföl.

A tetejére kis vajdarabkákat teszünk, vagy olajjal meglocsoljuk. Az előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is