Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- kevés tej
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- kb 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítése:
A tésztához összekeverjük a hozzávalókat. Én a vajat mindig beteszem mikrohullámú sütőbe 30-60 másodpercre, mennyiségtől függően, aztán csak hozzá kell keverni ezt is. Nekem sokkal könnyebb így dolgozni.
1/4 – 3/4-ed arányban elosztjuk a tésztát.
A nagyobbik részt egy sütőpapírral bélelt, kicsi tepsibe tesszük.
A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, a cukrot ízlés szerint adagoljuk. Rásimítjuk a tésztára a tölteléket.
A maradék tésztából pedig hengereket sodrunk, majd tetszés szerint berácsozzuk.
180 fokon kb 40 percig sütjük.
[box style=”info”]A tésztát lehet fele-fele arányban is hagyni és akkor teljesen befedi, de én úgy túl laposnak találtam az alját, ezért találtam ki ezt a megoldást.[/box]


