Elkészítése
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 30 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 5 db tojássárgája
A tetejéhez:
- 30 dkg piros ribizli
- 5 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a margarint, a 10 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, az 5 db tojássárgáját, és jól összedolgozzuk.
Vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes tepsibe belelapogatjuk a tésztát (nem kell nyújtani).
Forró sütőbe tesszük, majd félig megsütjük.
Az 5 db tojásfehérjét 20 dkg cukorral habbá verjük, a ribizlit beleforgatjuk, majd a tészta tetejére tesszük, és tovább sütjük, amíg a tojáshab szép aranyszínű lesz.

